Återställning av ETS för bieffekter i Helsingfors

Prof. Rantanen gör dessa ingrepp i en ny, välutrustad klinik med en erfaren team. Hur går du vidare Du kan redan fylla i en blankett, som kommer direkt till oss. Du får feedback inom ett par dagar. Ändamålet i rekonstruktionen är att återställa den normala nervfunktionen och nervförbindelsen i den sympatiska gränssträngen:

  1. Befrielsen av ärr och en neurolys omkring friska nervändor. Detta ger ofta omedelbart lindring i den kompensatoriska svettningen med att hejda den neuropatiska irritationen. Om smärtan har varit med i bieffekter, blir den oftast genast ut kopplad av neurolysen.
  2. Ledning av hämmande nervimpulser med interkostalnerven till mellanhjärnans regleringscenter. För att förverkliga detta transponerar vi den levande interkostalnerven till T1 ganglion. Denna procedur ökar värmebalanskontrollen mellan sympatiska systemet och hjärnans kontrollcenter. Således kan också energibalansen justeras. Den här effekten är oftast omedelbar.
  3. Mikrokirurgisk rekonstruktion med en levande interkostalnerv från insidan av bröstkorget blir också gjord mellan T1 och T2, möjligen också till T3 eller T4 ganglien. Levande nervtransplantat menar en interkostalnerv odlad med sin vaskulära näringsåder aktiv. Så där blir den normala kontinuiteten, avbruten av ETS, återställd och händer och ansikten kan åter erhålla någorlunda fuktighet och på samma gång den reflex eller kompensatoriska svettningen förminskas. Vi använder inte mera suralnerven från vaden alls.